Fair Gaming alternativt spelbolagens förpliktelse

Det kan vara skönt att veta att det spelbolag du vill investera dina surt förvärvade slantar i följer regelverket Fair Gaming. Lirar du på www.oceanialotteries.com kan du vara lugn.

Spelansvar

Spelansvar är något som spel samt spel operatörer, leverantörer programvara samt tillhörande tjänsteleverantörer behöver upprätthålla för att befästa sina erbjudanden upprätthålla högsta standarder för att befästa en rättvis samt säker spelupplevelse som skyddar spelande kunder från de negativa konsekvenserna av spel och spelande.

Flertalet av spel och spelkoder kräver nu operatörerna att se till att landbaserade samt på webben speltjänster erbjuds på ett ansvarsfullt sätt.

Ansvarsfullt spelande omfattar områdena skydda utsatta kunder, förebyggande utav minderåriga besökare, beskydd mot bedrägligt samt kriminellt uppförande, information om sekretess, som garanterar snabba och korrekta kundbetalningar, som ger en rättvis spelupplevelse, upprätthålla etiskt samt ansvarsfull marketing, deltagande för nöjda kunder och säkerställa en trygg, säker och genuin driftmiljö.

Operatörer menar både landbaserade (t. ex. kasinon, spelbutiker) samt online eller avlägsna operatörer.

Utsatta besökare
Upprätthållande av ansvarsfullt spelande praxis är en väsentlig betingelse för att minska risken av spelproblem bland utsatta kunder.

Ett mängd åtgärder innehar införts för att förhindra uppkomsten utav spelproblem, inklusive eget utslagning program samt processer, offererar råd och stöd till spelberoende samt bevilja spelarna att sätta gränser för hur mycket de spenderar både inom online och landbaserade spel kanaler.

Mer avancerade åtgärder, som spårning av spelares beteenden för att hitta tidiga tecken på spelmissbruk, sysslar med att utvecklas samt genomförs i online-industrin, särskilt bland somliga europeiska lotterier.

Minderåriga spelande kunder

Operatörerna är skyldiga att göra allt som står i deras sätt att befästa att minderåriga kunder ej får spela.
De åldersgränser är avhängig lagarna i den jurisdiktion vari speltjänster erbjuds.
Avstyra minderåriga lirare kräver operatörerna att se till att registreringen bearbetar klart beskriva politik emot minderåriga spelare och se till att kontroller på plats för att kontrollera åldern på spelande besökare.

Bedräglig och kriminellt beteende

Operatörerna är skyldiga att fullborda anti-penningtvätt policy och förfaranden.
Detta innebära att genomföra en effektiv kundkännedom processer när man gör nya kunder samt spårning och redogörelse misstänkta transaktioner.

Info okränkbarhet

Info privatliv avser skydd av kunddata samt förteckning mot obehörig alternativt onödiga avslöjanden.
Operatörerna är skyldiga att fullborda en politik som säkerställer kontroller samt åtgärder innehar vidtagits för att förhindra obehörigt röjande och utnyttjande av kundinformation.
Kundinformation avser vanligtvis till data såsom namn, adress, ålder, telefonnummer samt e-postadress.

Rappa samt korrekta kundbetalningar

Ska se till att betalningar emellanåt kundkonton skall utföras enligt formella samt dokumenterade processer på ett korrekt och snabbt fason.
Operatörerna tittar på vanligt att kundens medel förvaltas separat från sina egna konton samt att de har tillräckliga avräknade medel för att betala samtliga spelare vinster och utestående balanser spelande kunder.

Fair Gaming

Samtliga spelprodukter bör testas för att säkerställa att de är rättvisa samt slumpmässiga och att de följer de regler som spelet.
Prover för att befästa rättvist spel alltmer utförs av oberoende organisationer.

Moralisk och ansvarsfull marketing
Operatörerna ska följa de tillämpliga reklam uppförandekoder som vanligt se till att annonsering är faktamässigt adekvat och inte rikta minderåriga alternativt utsatta spelare som lirare som innehar egna uteslutna sig från spel.

Det förväntas också att operatörer skall söka tillstånd från kunden före de deltar i direktmarknadsföring genom användning utav kundens personuppgifter.

Kundnöjdhet

Kunderna skall fritt kunna lämna synpunkter eller klagan till operatörerna samt förväntar operatörerna att ha adekvata processer samt rutiner för att hantera klagan, antingen internt eller via en oberoende tredje part.
Exempelvis skänker ecogra. org en medling anställning för tvister emellan spelare samt operatörer.

Säker och tillförlitlig driftmiljö

Operatörerna är skyldiga att exponera interna kontroller samt processer som följer av licensvillkoren som stipuleras av lagstiftningen jurisdiktion som utfärdar spel samt spel licenser.
Interna kontroller bör oxå genomföras för att säkerställa att alla operativa, ersättning och tekniska system samt processer fungerar absolut och effektivast.
Dessutom måste operatörerna exponera tillräckliga affärsprocesser Continuity Styrning för att säkerställa att verksamheten kan fortsätta i händelse utav oförutsedda omständigheter alternativt katastrofer.

Ansvarsfullt spelande uppförandekoder

För att befästa operatörer, leverantörer mjukvara samt tillhörande tjänsteleverantörer bevara principerna om ansvarsfullt spelande, innehar etiska regler utvecklats av många tillsynsmyndigheter, branschorganisationer och ideella organisationer.

Dessa konkurrerande samt överlappande koder coduct alternativt standarder innehar utvecklats över tiden därför utvecklingen utav flera rättsliga och handelsmässiga ramar.
Det innehar bekräftats i branschen som avsikt på det stora antalet ansvarsfullt spelande uppförandekoder är det ett behov av att ta ett kliv tillbaka samt ompröva vad som krävs i industrin.

Europeiska organisationen för standardisering är att utveckla Ansvarig Remote Gambling Åtgärder som kan skydda kunderna och se till att de Remote Gambling operatörer, leverantörer mjukvara samt tillhörande tjänsteleverantörer uppträda ansvarsfullt, som skulle antas på volontär basis.

Ansvarsfullt spelande Evenemang
Ett antal industrin händelser har organiserats för att assist industrin att främja ansvarsfullt spelande bruk.

Europeiska Gaming samt Betting Tankebana organiserade EGBA Ansvarig konferensen Gaming Day i Europaparlamentet i oktober 2010.
World Lotterie Association har aktivt organiserade arrangemang för sina medlemmar för att diskutera och främja bästa bruk när det gäller spelansvar.

Den europeiska organisationen för studier utav Gambling 8: e årliga möte i september 2010 deltog vetenskapsmän, beslutsfattare samt branschföreträdare samt mycket utav dess teman samt diskussioner centrerades på spelansvar.

Känns tryggt att stoppa in insatser på www.oceanialotteries.com sedan inneha läst detta antagligen?

Be the first to comment

Leave a Reply