Glada baby med Bingo i bilen

I US OF AMERICA heter det för Roadkill bingo samt det är en bäst beteckning på hurdan ett spel kan få barnen att ha kul och vara upptagna under långa bilturer.

Roadkill bingo är ett spel där bilderna utav 24 annorlunda djur placeras slumpmässigt i ett rutnät, tryckt på papper eller låda.

När ett utav de valda exemplaren utav en av dessa kreatur syns så markeras detta utav en av spelarna med någon typ av skrivdon.

Små pokerchips kan oxå nyttjas för att benämna markerade djur, men bula i vägen gör detta till ett sämre val.

Traditionellt är det blott den första personen som upptäcker djuret som får accentuera analog bild.

Som i vanlig bingo är syftet med spelet att hitta en sekvens utav fem kreatur som är i samma rad eller kolumn på bingobrickan.

I samma ögonblick som fem i rad uppnås, är spelaren skyldig att skrika “bingo”, bra samt tydligt, och spelaren sägs har “fått en bingo. ”

Priser för bingo är symtomatiskt beslutat före påbörjandet av varje spelomgång.

Markering utav fem djur i rad vars bilder är längs en diagonal på ett kort räknas oxå som en bingo.
Fyra hörn kan också räknas som en bingo.

Centret är mestadels fritt, som innebär att inga djur behöver upptäckas för att accentuera det.

Tvist samt bråk kan bilda i baksätet när ett djur är markerat men som ej tekniskt klassificerats som inte borde varit det, samt när ett par spelande besökare samtidigt får Bingo.

Lirare i framsätet innehar en klar favör, emellertid måste föraren har någon annan märka sitt kort.

Modeord bingo

Modeord som används i bingo är ett bingo-liknande spel där deltagarna förbereder bingobrickor med slagord och kryssar bort dem när de yttras under en evenemang, till exempel ett möte alternativt anförande.

Målet med spelet är att träffa utav ett predisponerat mängd ord i rad samt efter bröla “Bingo! ” (Eller “Skitsnack! “).

Modeord bingo spelas vanligt i tillfällen där publiken upplever att talaren, i ett försök att dölja bristen på autentisk erfarenhet, blott sprutar ur sej en massa paroll snarare än att ge information eller idéer utav reell värde.

Affärsmöten ledda utav inbjudna talare alternativt anmärkningsvärda personligheter från högre opp i löneskalan träffa ofta som ett bäst tillfälle, eftersom det tungomål som används utav dessa mestadels innehåller förutsägbara hänvisningar till svårbegripliga affärsidéer, som är perfekt för bruk i skapandet utav bingobrickor med skitsnacksord.

En viktig del av spelet är att har modet att minsann skrika “Bingo! “.
För att avstyra de tillrättavisningar som antagligen skulle bliva följden av det får deltagarna titta på varandra och tyst anpassa ordet “Bingo”.

En val version kräver att den person som innehar uppnått bingo höjer sin labb samt använder ordet “Bingo” inom ramen för en kommentar eller fråga.

Ett litet antal exempel på en liten bingobricka med blaja:

Användarcentrerad, klinisk management, skalbar, strategisk, milstolpe, förhållande, organisk, bandbredd, riktmärke, tänket.

Modeord Bingo uppfanns 1993 utav Silicon Graphics Principal Scientist Tom Davis, i kooperation med Seth Katz.

Begreppet populariserades utav en Dilbert remsa i 1994, där karaktärerna lirar detta under ett kontorsmöte.

Ett dokumenterat exempel inträffade när Al Gore, då vicepresident i AMERIKA, känd för sin liberala användning av annorlunda hypade teknikslagord, talade på MIT: s 1996 examen.

Hackare hade delat ut bingobrickor som innehöll slagord till examensklassen.