Lotterier Hur allt började Del 3 utav 8

• Tidigt Us of america, 1612-1900

• “Pieces of Eight”.

• “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med jordens underlag och slavar som priser i Virginia Gazette.

• Tyska länder

• Modern anekdot
• Game med siffror
• “den lägsta, elakaste, värsta formen…

Bookies kunde bevilja krita till spelaren.

• Superusla odds 1000: 1,

Tidigt Amerika, 1612-1900

Ett engelsk lotteri, auktoriserad av kung James I i 1612, beviljade Virginia Company of London rätten att ackumulera in pengar för att ställa upp att etablera nybyggare i den första permanenta engelska kolonin i Jamestown, Virginia.

Lotterier i koloniala Usa spelade en angelägen betydelse i finansieringen av både privata och offentliga affärsverksamhet.
Det innehar noterats att mer än 200 lotterier mellan 1744 och 1776, spelade en viktig betydelse i finansieringen vägar, bibliotek, kyrkor, skolor, kanaler, broar, etc.

På 1740-talet, finansierades grunden för Princeton samt Columbia Universiteten utav lotterier, liksom University of Pennsylvania med Akademins lotteri i 1755.

Under de franska samt indiska krigen, brukade flera kolonier lotterier för att bidra till finansieringen av befästningar och den lokala milisen.

I maj 1758 startade staten Massachusetts ett lotteri för krig “Expedition mot Kanada. ”

Benjamin Franklin organiserade ett lotteri för att samla in slantar för att handla kanoner för försvar utav Philadelphia.

Flertal av dessa lotterier erbjöd priser i form av “Pieces of Eight”.

George Washingtons Mountain Road lotteri i 1768 misslyckades, men dessa sällsynta lotter som bär Washingtons påskrift blev istället samlarobjekt, ett exempel säljs för ungefär $ 15. 000 år 2007.

Washington var oxå högsta ansvarig för överste Bernard Moores “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med mark och slavar som priser i Virginia Gazette.

I början utav frihetskriget, begagnade den kontinentala kongressen lotterier att samla in pengar för att backa upp den koloniala armén.
Alexander Hamilton gren att lotterier skulle vara lätt samt att “alla… kommer att vara villiga att bege sig en bagatellartad summa för chansen av ansenlig förtjänst… samt skulle preferens en liten möjlighet att vinna en hel del till en stor möjlighet att vinna lite. ”

Skatter hade aldrig accepterats som ett fason att öka den offentliga finansieringen av projekt, samt detta ledde till den populära uppfattningen att lotterier var en form utav dold uppbörd.

I slutet utav frihetskriget började de annorlunda staterna att tillgripa lotterier att samla in pengar för många offentliga projekt.

Tyska länder
Det första stora lotteriet på german jordens underlag hölls 1614 i Hamburg.
I Österrike var det första lotteriet startat 1751, under kejsarinnan Maria Theresia regeringstid, och namngavs Lotto di Genova, eftersom det byggde på 90 siffror.

Modern historia

Lek med nummer

Den game med nummer som drivs av “politiska affärer”, vari spelarna väljer nummer, var i USA före 1860.

År 1875 uppgav en redogörelse av en utvald nämnd av New York State Assembly som “den lägsta, elakaste, värsta formen… utav spel som tagit sig in i staden New York, i vad som kallas politikspel.

” Spel var oxå populärt i italienska område så det kom att kallas det italienska lotteri, och det var känt i kubanska gemenskaper som Bolita (“liten boll”).

I det tidiga 20-talet, var spelet populärt speciellt fattiga samhällen, och kunde spelas för så lite som $ 0, 01.
Ett av spelets attraktioner för de med låga inkomster och dåliga arbetsförhållanden var möjligheten att satsa små summa.

Därjämte, till skillnad från statliga lotterier, kunde bookies bifalla krita till spelaren.

Dessutom kunde besegrare undvika inkomstskatt.

Annorlunda banker kunde erbjuda annorlunda priser, ehuru en payoff av 600 till 1 var typisk.
Alldenstund oddsen för att vinna var 1000: 1, var den förväntade vinsten för bankerna och bookies jättestor.

När lotterier fick börja finnas åter 1964 skulle det ta flera år utav konstitutionella amendements från de annorlunda staterna före lotterierna kunde blomstra igen.

Den 12 mars 1964, blev New Hampshire den första staten att sälja lotter i inne tid.