Lotterier Hurdan allt började. Del 5 av 8

Förväntad värde av lotteri

Det förväntade värdet av lotteri spel är ofta särskilt låg. I USA, är ett förväntat värde på 50% utav köpeskillingen bara tillgänglig i de små utbetalningar, ej i jackpot spel.
Till exempel, när en besökare köper en “pick-4” lott för $ 1, 00, kan han få en biljett med ett förväntat värde på endast $ 0, 50.

På grund av detta är förvärv utav en bit ett minskat värde utav köparens förväntade substansvärde.
Detta står i skarp kontrast med finansiella värdepapper som värdepapper och obligationer vars priser är teoretiskt baserat på deras ekonomiska nytta, som bedöms av marknaderna vid varje bestämd klockslag.

Lotterier beskrivs ibland som en regressiv skatt, eftersom de mest benägna att handla biljetter, och att spendera en flesta andel utav sina slantar på dem, är mestadels de mindre bemedlade människorna.

Det är oxå ofta sett som en volontär uppbörd.

De astronomiskt höga oddsen att vinna flesta vinster har också lett till epitet av en “skatt på dumhet” och en “matte skatt” (eller båda tillsammans epitet ger “skatt på matematiskt olämpliga”).

Även om användningen av ordet “skatt” ej är helt adekvat, är dessa beskrivningar avsedda att antyda att lotterier är statliga-sanktionerade verksamheter som kommer att appellera endast de folk som misslyckas med att begripa att inhandla en lott är en dålig ekonomisk fastställande.

Realitet är att efter att aktsamhet gripen till nuvärdet utav ett given lotterivinst som en enda klumpsumma cash betalning, inverkan utav eventuella skatter som kan avlöpa, och sannolikheten för att avskilja priset med övriga vinnare, , är det ej sällsynt att finna att en biljett för ett flesta lotteri är värt mindre än en tredjedel av dess inköpspris.

Med andra glosa, om en lott kostar US $ 1 till förvärv, kan dess verkliga ekonomiska nytta bara US $ 0, 33 alternativt så vid köptillfället.

Givetvis är detta blott ett hypotetiskt föredöme, samt det verkliga värdet beror på detaljerna i varje lotteri.

Vissa lotterier kan offerera biljetter som är värda mindre än 20% utav deras pris, när andra kan vara värt mer än 50%.

För att ackumulera in slantar, måste lotterioperatörer erbjuda biljetter värda mycket mindre än vad man betalar för dem, så lotteriet är ett dåligt val för kunder som försöker anlända ut som nya miljonärer.

I en berömd evenemang, köpte en polsk-irländsk affärsman vid beteckning Stefan Klincewicz opp nästan samtliga 1. 947. 792 kombinationer tillgängliga på det irländska lotteriet.

Han samt hans arbetskamrater betalade kortare tid än en miljon irländska pounds medans jackpotten uppgick till 1, 7 miljoner.
Det fanns tre vinnande biljetter, men med “Match 4” samt “Match 5” priser, gjorde Klincewicz en liten avans alltsammans.