Lotterier Hurdan allt började Del 8 utav 8

Här tar vi glimt på:

• Ersättning av vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

• I vissa länder är inte lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning av vinster

Vinster ska inte nödvändigtvis betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på flera lotteri deltagare.

I vissa länder, får vinnaren välja emellan en livränta betalning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant eller engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

Medans detta varierar en del beroende på land och företag samt hur vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med cirka 1/3 utav den annonserade jackpotten.
Därför kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter förvänta sej $ 33. 333. 333 netto efter att aktuell inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer tillgängliga det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel av 20 till 30 år.

Vissa lotterier särskilt de som erbjuder ett livstidspris, erbjuder ej ett klumpsumma alternativ.

På somliga onlinelotterier, är de årliga betalningarna bara $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna art av avbetalning mestadels händer genom investeringar i regeringsstödda värdepapper.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar genom en försäkrings backup.

Men det är så flera vinnare som väljer en klumpsumma, eftersom de tror att de kan få en bättre förtjänst på sina investeringar på annat håll.

I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det finns inga skattekonsekvenser att filosofera på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien och Union kungariket betalas samtliga priser omedelbart ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är samtliga vinster skattefria samt vinnaren kan välja att få ett engångsbelopp eller livränta med avseende på Jackpottvinster.

I USA har federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje part i utbyte mot rätten till lotteri livränta ej är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Framför är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det ej är vinstlott för ett lotteri, Lotto eller Bingo nyttjas jackpotten till en så kallad Rollover, då priset stävs över till följande vecka samt detta kan ofta leda till ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri möte en speciell tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån av vinnare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning utav den 22 september 2007 ledde detta till att alltsammans 20 besegrare delar en Roll Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 fann Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes utav Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, och blev det första spelet någonsin att stoppas därför detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, tidigare statistik professor, hade vunnit fyra annorlunda jackpots på flera miljoner dollar i Texas från förvärv utav annorlunda skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mall till var och när de vinnande lotterna såldes, och att professor Ginther hade räknat ut det här mönstret.
Detta var som man allaredan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hur det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo och dagens spel på webben med alla dessa typer tillgängliga online samt med skraplotter som är en ganska så nymodig form utav spel.