Lotterier Hurdan allting började Del 2 utav 8

• Första noteringar om lotterier att offerera till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som ännu är.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta försök var ett fiasko,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att erbjuda biljetter till salu med priser i form av slantar hölls i det 15th århundradet.

Olika orter höll offentliga lotterier att ackumulera in pengar till stadens befästningar samt för att assistera de fattiga.

Stadens register Gent, Utrecht, samt Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En befattning daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att samla in slantar för att bygga murar och befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter och totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det rätt så vanligt i Nederländerna att arrangera lotterier för att samla in slantar till de fattiga alternativt för att ackumulera in pengar allmän varianter av offentliga användningar.

Lotterier visat sej vara mycket populära samt hyllades som en smärtfri design av beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande är.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat utav Golden Ambrosian republiken för att bekosta kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket aktuell.

Folk användes för att investera på namnet på Stora rådets ledamöter, som alla drogs av en oförutsedd med fem utav 90 kandidater var sjätte månad.

Denna typ av spel kallades Lotto eller Semenaiu.

När människorna ville investera oftare än två gånger per år, började de ersätta kandidaternas namn med siffror och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I utav Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien samt beslutade att anordna ett sådant lotteri i sitt imperium för att hjälpa de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 samt godkändes med edikt.
Detta försök var ett misslyckande, alldenstund biljetterna var mycket kostsamma samt de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sej projektet.

Under de två därnäst århundradena förbjöds lotterier i Frankrike alternativt, i somliga fall, tolererades bara med begränsningar.

England, 1566-1826

Ehuru den engelska regerngen troligen främst experimenterat med lotterier samt liknande hasardspel, är det första noterade officiella lotteriet som startades av drottning Elizabeth I, år 1566, och drogs i 1569.

Detta lotteri var för att ackumulera in pengar för “reparation av skatter samt stärka riket och sådana saker. ”
Varje biljett innehavare vann ett pris, och det totala värdet utav priserna motsvarade de slantar de satsat.
Priser var i form utav silver plattor och övriga värdefulla råvaror.

Således var lotteripengar staten fått in ett räntefritt lån till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under senare år sålde regeringen rätt bit till mäklare, som i sin tur anlitade agent samt löpare för att sälja dem.

Dessa mäklare blev snart de moderna börsmäklare för annorlunda kommersiella satsningar.

De mesta människor hade inte råd med hela kostnaden för en lottsedel, så mäklare skulle avyttra aktier i en biljett, vilket resulterade i biljetter som utfärdats med en anteckning som “sextonde” eller “tredje klass. ”

Många privata lotterier hölls, bland andra för ackumulera in pengar till The Virginia Company of London för att backa upp sin bosättningspolitik i Usa på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Således fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under konstant tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett slut för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till åtlöje utav modern kommentatorer som “den sista kamp spekulanter om allmän godtrogenhet för folkgunst till sin sista döende lotteri. “