Lotterier Hurdan allting började Del 6 av 8

Fört ett tips:
Just nu är det en stor Bingobonuspå detta rekomenderade svenska spelbolag.

—————————-

Vi tar i detta episod glimt på några av de bekymmer somkan existera med alla typer utav lotterier, Lotto, Bingo och också skraplotter

• Problem

• Biverkningar

• Problem i samband med att vinna en jackpott.

• Social korruption

• Scams och bedrägerier

• Riggade maskiner

• Tombola bedrägeri

• Avgiftsbedrägeri

• Bedrägliga Vinnande System

• Andra

o kassörer på bensinmackar och närbutiker

o I Sverige innefattar det blott att vara alert.

Bekymmer

Biverkningar

Det kan finnas somliga problem i anknytning med att vinna en jackpott.

Det finns säkerhets-och risker som är förknippade med att allmänt annonsera lotteri besegrare, som att hålla familjemedlemmar för lösen.

Därjämte kan besegrare alltemellanåt beröra anomi från en händelserik mutation utav livsstil.

Sällskaplig korruption

Somliga teoretiker hävdar att lotterier underlättar en högre nivå utav ojämlikhet än ett samhälle skall behöva maximera sin vidareutveckling genom att ge massorna falska drömmar, vilket minskar trycket på de politiska ledarna att rätta till ojämlikhet.

Snarare än hävdvunnen religion, ambition efter imaginära framtida rikedomar, genom lotteri spel, ses som en opium för folket Marx talade om.

En annan kritik är att lotterier, i synnerhet sådana med stora summor, tyder på att kapitalistiska sociala system inte innehar meritokrati som sin huvudsakliga attribut, utan domineras av övriga variabler, såsom tur.

Till exempel kan man vara euforisk att födas till välstånd och en kan inneha tur för att vinna en stor belopp i ett lotteri.

Den insikt som ens liv i ett plutokratiska system domineras utav en oförutsedd snarare än bonus för spänt göromål samt klokhet är en som anses farliga av vissa.

Purister hävdar att samtliga sociala system som allokerar resurser baserade på slump är ett som är skadat.

Scams samt bedrägerier

Lotteri, Lotto, Bingo liksom alla former av spel, är ömtåliga för bluff, trots den höga graden av granskning anspråk på arrangörerna.

Sätta upp maskiner

En metod involverade är att mixtra med maskinen som används för nummerval.

Tombola bedrägeri
I somliga amerikanska delstater, såsom Kansas samt Minnesota, kan förlorade lotter postas in för ett lotteris speciella priser.
Problemet med det är att anställda i butiker som säljer lotter ibland samlar lotter som kastas bort samt skicka dem.

Som ett lotteri tjänsteman uttryckte det, “de återförsäljararna innehar ett obegränsat utbud av gratis biljetter.
Du behöver inte vara en FBI-agent att begripa att det är en enormt ojust favör.

Avgiftsbedrägeri

Somliga avancerade bedrägerier på Internet baseras på lotterier.
Bedrägeriet börjar med skräppost som gratulerar mottagaren på deras senaste lotterivinst.

E-postmeddelandet förklarar att för att befria medel måste mottagaren betala en speciell antal (som uppbörd / avgifter) i enlighet med de bestämmelse som gäller.

Bedrägliga Segrande Systems

En annan design utav lotteri bluff innebär försäljning av “system” som utger sej för att bättra en spelares chanser att välja de segrande numren i ett lotteri, Lotto alternativt Bingo spel.

Dessa bedrägerier baseras i allmänhet på köparens (och kanske säljarens) missuppfattning utav probabilitet och slumptal.

Försäljning utav dessa system alternativt mjukvara är lagligt, eftersom de nämner att produkten ej kan försäkra en vinst, än mindre en jackpot.

Flera företag erbjuder en tjänst vari de kommer att handla biljetter för online kunder i något utav dussintals länder annars otillgängliga för dem, för ett massiv påslag, utav många hundra andel.

Några nationella och internationella lotterier har boning och minimikraven ålder.

Andra
Det innehar också förekommit flertal fall utav kassörer på bensinmackar samt närbutiker där personalen innehar försökt att lura besökare från sina vinster.

Somliga ställen kräver en bevakning när lotten lämnas till kassan för att bedöma hurdan mycket de innehar vunnit, eller om de har vunnit alls när kassan efter att skannar biljetten för att avgöra avans eller förlust.

Annons:

I de fall vari det inte är någon synlig chans att se resultatet utav skanningen innehar kassapersonal tagit tillfället i akt att proklamera att talongen är en nitlott eller med noll alternativt liten vinst samt även byta ut den i smyg mot en annan lott alternativt talong. Efter offererar de sig att “kasta bort den”.

Kassören kan efter utjämna ut vinsten och avblåsa pengarna i sin egen lomma.

I Sverige kan man se på bildskärmen som finns där samtliga talonger skannas in, så det innefattar att vara alert.