Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Handspriten tog slut överallt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Håll dig skyddad med handtvål

coronavirus

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Skölj sedan händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Det är viktigt att ställa sig den frågan. antibakteriell Snöa inte in på bara handtvål.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Vi måste göra vad vi kan

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Både hemma och på arbetsplatser.