Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Ha alltid tvål nära till hands.

smittstopp

Du behöver inte handsprit. virusskydd Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Du kan få torra händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Prova att använda handskar istället.

Har du ytdesinfektion hemma?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Använd handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Så kan du öka ditt skydd. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.