Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Många undrar om det finns substitut för handsprit på apoteket

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

handsprit

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Den alkoholfria bakteriedödande desinfektionen får högt betyg av flera användare. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Glöm inte att tvätta händerna

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Då gäller det att vidta åtgärder. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Du kan använda kolloidalt silver på kläder som har varit ute.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Handtvätt och rena ytor är a och o. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.