Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Alla vet inte att de har influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Du kan även känna dig illamående.

pandemi

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Corona dök upp i världen under våren 2020. Då ville många ha ett virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Du kan köpa det i pulverform också. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Det finns flera sätt att lyckas på! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Då är det bättre med handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Kanske till och med flera gånger bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Skölj noga. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Så är det inte. Du vill ta död på viruset. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Det är bra med rena händer.

Många virussorter är immuna mot alkogel. handdesinfektion apoteket Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Tvål och vatten räcker långt som metod. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Stå längre ifrån människor med influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.