Du känner väl till nya Grönfri och Prickfri

Mossan försvinner på ett ögonblick så länge du använder rätt produkter. Takrengöring har aldrig varit enklare. Du kanske har hört talas om Grönfri och Prickfri?

Grönfri och Prickfri ger dig fler alternativ i kampen mot mossan

Grönfri och Prickfri produceras av Jape. Medlet går utmärkt att använda på olika typer av mikrobiell påväxt. Du löser produkten enkelt i lite vatten.

Den som känner sig säker på vad den gör kan ge sig i kast med att blanda själv. Bensaltensid säljs flytande som 50%-ig lösning. Använd den på säkra ytor.
Ibland får man prova sig fram för att se vad som fungerar. Att spä ut lösningen är ett bra sätt att spara pengar på.

Takrengöringsföretag brukar använda Grönfri Proffs som är en 25%-ig lösning av Bensalkonklorid. Om man räknar på det blir det nästan billigare att blanda till medlet på egen hand, om man vet hur man gör.

ta

Påväxt-Stopp kan också användas i samma syfte. Då spar du dessutom en rejäl slant. Variationerna i pris kan vara stora, ibland skiljer det så mycket som 1/5. 20% billigare.

Själv ska du späda lösningen fem gånger för att få en brukslösning som du kan använda för takrengöring såväl som för att få fina trädgårdsplattor. Procentsatsen avgör, inte märket.

Bättre kan det inte bli

Det är faktiskt så att Prickfri och Grönfri är samma produkt. Verkningsgraden är ändå lite olika. Fulstopp och Bensaltensid har ett starkare koncentrat.

Det är viktigt att rengöra ofta

Det handlar om mer än om priset. få bort svartmögel Tanken är ju att du med Jape Grön fri eller Prickfri får in en god rutin för att göra rent. Det blir fint vare gång.

Oavsett om du köper Grön fri för tak eller för att få fina trädgårdsplattor är det verkligen viktigt med regelbundenhet. Du kanske till och med vill boka in i ditt eget schema när du ska behandla påväxt med det medel som du har valt. Håll mossan borta genom att städa regelbundet.

Använd produkter för påväxt på ett säkert och tryggt sätt

Medel som Grönfri och Prickfri är dyra droppar.

Så länge som Bensalkonklorid används på rätt sätt så är det inte farligt, men du måste ändå vara försiktig. Ett munskydd behövs för sprutdimma irriterar halsen. Använd skyddsglasögon också.

Ta för vana att använda arbetskläder då du tar bort mossa på tak och rengör omkring ditt hus med produkter som Grön fri för tak och Prickfri. Det blir säkrare så.

Tänk också på att ha stadiga och säkra skor och det särskilt då du gör rent på taket där det kan vara halt och ostadigt på sina platser. Medlet kan användas året om.