Fungerar bikarbonat och bakpulver på samma sätt?

Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Om man ska städa mer så behöver man ju mer av varan. Men det finns andra skillnader också.

Använd bakpulver till bakning

bikarbonat

Bakpulver använder man ju till bakning. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men är inte bikarbonat och bakpulver samma? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

Det kan användas till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. bikarbonat storpack Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Bakpulvret ger dock också viss effekt. Men bäst effekt fås med den rena formen.

Originalet passar helt klart bäst till bakning.

Bikarbonat är bra att ha hemma

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. Du köper dem på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Bara du har saltet så är det ingen fara. Det blir enkelt att få bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Bikarbonat kan ju användas på en rad olika sätt. Du kan till och med bleka tänderna.

Men självklart kan man ha det till annat också. Du kan klara det mesta hemma!