Håll dina händer bakteriefria med antibakteriell spray

Köp gärna hem en antibakteriell tvål. Många oroar sig för att handspriten ska ta slut. En bra handtvål är allt du behöver. Inget hem är komplett utan en antibakteriell spray.

Du kan använda en bakteriedödande spray överallt. Kom ihåg att det inte är istället för handtvätt. En antiseptisk tvål kan visa sig vara din bästa investering.

Bakterier och virus hittar ganska lätt in i våra hem. Coronavirus kan överleva på plastföremål i tre dagars tid. Vill du ha ett bra skydd mot smitta så ska du investera i en antibakteriell spray.

Så använder du bakteriedödande spray

En bakteriedödande spray har många användningsområden. Den kommer att döda virus som finns på bord, stolar, bänkar och handtag. Just handtagen är det många som glömmer bort.

En coronasmittad person kan ha tagit i samma dörrhandtag som du. Då har du smittan på händerna igen. Ibland kan man ledas att tro att man har vidtagit alla försiktighetsåtgärder som finns men det har man inte.

Om du hade sett till att även använda ytdesinfektion på handtaget hade risken minskat avsevärt. Många som jobbar i offentliga miljöer använder handskar. Om vi har en pandemi så är det extra viktigt att använda handskar.

Smörja gärna in handtagen med en bakteriedödande spray

Om du har en spray med handsprit mot virus kanske du tänker att du kan använda den också för att döda virus på handtag och andra ytor. Handspriten dödar inte alla virus. Antibakteriell ytdesinfektion har en bevisat bättre effekt.

Det allra bästa är att använda en bakteriedödande antibakteriell spray som är lätt att spraya med. Sprayen kommer åt överallt. Den fungerar på ytor som du måste ta i.

handtvål

Se till att lagret av bakteriedödande spray aldrig tar slut. Applicera produkten på handtaget före du öppnar dörren.

Överdriv inte

De flesta är oroliga för influensa just nu. Om du har bra produkter hemma så är du skyddad på ett bra sätt. Om du bara får rutin på användandet av antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray så är det ingen fara.
Ett bra varumärke som brukar kunna leverera även i bristtider är Smittstopp, som har alla 3 produkterna man behöver. Du kan köpa produkterna online.