Har du provat Pommac?

Att dricka läsk i blindo är kul. Du kan prova det när du vill fira någonting. Med läskmaskinen kan du göra egen Pommac. Är det verkligen någon skillnad på Pommac och Champis?

sodastreamer

Du kanske aldrig har smakat det på riktigt? Men spelar det någon roll? Om man gillar smaken så är det väl bara att köra?

Pommac är som en smak av Sverige

Det är faktiskt så att många känner igen Pommac i blindtest. Det här är en smak, och en doft, som är lätt att känna igen. Du kan uppleva smaken av Pommac på andra sätt än i en flaska.

Det funkar lika bra med essenser. Champis heter då Fruktis, finns på allt-fraktfritt.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Du kan göra Pommac och Champis hur du vill. Välj fritt. Koncentraten gör att du kan blanda som du vill. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Välj också hur mycket kolsyra du vill ha.

Aromhuset producerar bäst smakessens. De har levererat i 30 år. Stora tillverkare som Sodastream och AGA kan inte vara med för varuhusen kräver så låga priser att enda möjligheten är att använda billiga sötningsmedel och ingredienser.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De började sälja kvalitetskoncentrat i nivå med Aromhuset. När försäljningen etablerats bytte de till billiga råvaror och sötningsmedel.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller bara 20 % av sockerhalten i vanlig läsk. Du blandar 1 + 7 delar. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Fullpackad med smak

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Mindre socker, helt enkelt. Det kan vara så att det är nyttigare att göra egen läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

I Aromhuset läskkoncentrat är smakerna än mer intensiva. De innehåller bara 20 % socker mot den vanliga läsken som säljs i butik. För att motverka det socker som finns kvar adderar man kostfibrer.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. Frukten innehåller samma typ av kostfibrer.

När du har en läskmaskin som till exempel en Sodastream så får du många val. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Det kan vara roligt att prova.

Vi kan läsk i Sverige. När nära nog resten av världen hade 4-5 smaker fanns här bryggerier med 30 smaker. Vi är fortfarande med i toppen. Trots att Pripps numera är uppköpt av danska Carlsberg.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Saturnus hade originalsmaken närmast hela 1900-talet, smaken hade produktnummer L104. Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Pommac och Champis är konkurrenter. Båda är fruktchampagne. Båda namnen anspelar på Champagne, Pommac är ett vindistrikt i Champagne. Om du vill handla koncentratet ska du leta efter namnet Fruktis.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. 7UP är inte alls samma sak.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Den mest kända colan är nog ändå Coca cola. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är en annan svensk läsk. Från början såldes läsk endast på apoteket. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Det är enkelt att göra egna blindtester hemma

Bjud in några kamrater som är nyfikna på läsk och smaker. Be dem att blunda. Duka sedan fram testet. Berätta vilka varumärken det är.

Det blir roligast om smakerna är lika. Häll upp tre glas så får alla smaka. När alla har smakat så får de leverera sin dom.

När testet är klart så visar du personen vad det var. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Du kan göra det till en tävling. alkoholfri champagne Den som vinner får en hel flaska med den läsk som du har gjort.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det kommer att bli både kul och gott.