Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

När fler och fler svenskar insåg att Europa hade drabbats av en pandemi som inte tycktes bry sig om gränser eller språk blev det panik. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Hansprit biter ju inte på coronaviruset.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

smitta

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Alla som du bor med måste ha rena händer

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Tänk efter före. Lär barnen att tvätta händerna.

Man måste också byta kläder ofta. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Sprayen övervinner alla virus. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Rengör även ytorna på jobbet. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Det är också bra att ha handtvål i köket. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.