Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Det gäller särskilt mot corona.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

cononavirus

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Kom ihåg att tvätta händerna

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Tänk efter före. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Försök att byta kläder så ofta det går. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. På så vis dödar du virus. Många tycker att IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Ta ut kassarna på balkongen först.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Tvål ska inte bara finnas i badrummet. Ha det i köket också. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.