Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Cononavirus har följande symtom

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Var uppmärksam på symtomen. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Vi måste hjälpas åt

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Även om Kolloidalt Silver inte är ett kosttillskott längre så kan man fortfarande köpa det. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Vissa bakterier överlever handspriten. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Då är det bättre att välja andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Har du ytdesinfektion hemma?

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Ta det lugnt

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!