Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

virusskydd

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Som tur är fanns det bättre produkter att köpa.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Alkoholen är överflödig. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Handspriten kan skada dig. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Använd en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. handsprit Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

En antibakteriell spray kan användas överallt. Alla kommer att uppskatta din insats. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Då är du skyddad. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.