Magnesiumstearat gör att tabletterna lossnar lättare

Tabletterna ser oftast bättre ut. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Släppmedlet magnesiumstearat ger ofta bra resultat vid användning. Det gör att tabletterna kan hanteras lättare. När produktionen är klar kan de enkelt packas.

Vad är magnesiumstearat?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. Om tabletten blandas för länge kan den förstöras.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Självklart är det säkra ämnen.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Idag så ska allting gå fort. Med modern teknik så går det att köra stansar så att de jobbar på utan pauser. Idag finns det till och med robotar som kan räkna och paketera tabletterna på samma gång.

Inga människor behövs i tillverkningen. Fel förekommer självklart men då man kan stoppa processen och rätta till felet.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. De maskinerna har ofta en stans. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det mycket fort.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. tablettpress
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Ibland tar maskinen skada av det.

piller

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

En väl planerad produktion är a och o

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Om du är noga spar du både tid och pengar. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Det är förstås något som inte bara har med släppmedlet att göra så det är viktigt att se närmre på saker som ingredienser som motverkar fukt och förpackningar som är lätta att hantera och som ger tabletterna ett riktigt gott skydd.