Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

virusskydd

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Kom ihåg att tvätta händerna

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Ta det lugnt. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Just nu måste du byta kläder oftare. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Kläderna är nog inte smittade då. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Många tycker att IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Rengör även ytorna på jobbet. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Många har bara tvål i badrummet. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.