Med aromolja får du en god doft hemmavid

Ifall du önskar testa något nytt som kan få ert hem att upplevas som mycket mysigt, och väldoftande så ska du utbilda dig mer om oljor med lukt. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Hur finner du aromolja samt eteriska oljor som du tycker om?

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Om mandarinolja är poppis att använda till kolsyrad läsk är eukalyptus och pepparmintsolja populära för deras friska och lite kylande effekter.

eteriska

Var inte rädd att prova helt olika dofter tills du hittat just de som passar dig. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. På Internet kan du söka upp någon svensk e-shop som säljer olika oljor med bra kvalité, exempelvis allt-fraktfritt.se.

Anpassa dofterna till gällande väderlek. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. göra egen eterisk olja Det som passar bäst på vinter kanske inte passar alls på varma sommarkvällar.

En fräsch och uppigande munspray baserad på vatten och några droppas pepparmintolja? Skaka före användning. Du behöver inte nöja dig med smaken eller doften från bara en olja, blanda olika och skapa egna favoriter.

Tips: Engagera familjen i att experimentera olika dofter för olika rum i hemmet. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Något område där din experimentlusta har möjlighet att sakna gränser kan vara att smaksätta ditt kaffe eller göra helt nya fängslande läskblandningar med kolsyrat vatten.

Du kan också smaksätta kaffe och hemmagjort kolsyrat vatten (1 droppe till 1/2-1 liter) med aromoljor. Trött på blaskigt kaffe, med samma smak år efter år? Ge det en kick med en droppe aromolja.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Om du känner dig lite nere kan detta vara det rätta alternativet att liva upp dig igen. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Säkert har du en favoritsmak, men stanna inte bara vid den utan prova vidare. Släpp skaparlustan fri ! En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Har man familj så behöver man ju lite olika smaker så att alla får något som de gillar och det ska man tänka på då man beställer oljorna.