Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi väldigt bättre

Den som inte hört talas om askorbinsyra vet kanske likväl vad C-vitamin är för något. Det här är detsamma, och C-vitaminer är förstås väldigt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och dessutom en antioxidant. Dock räknas det inte som detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer känner till att C-vitaminet är fantastiskt viktigt. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan självklart äta frukt såsom apelsiner samt äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är likaså möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns en mängd intressant fakta om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenskan sedan 1940 men det är självklart så att flera hellre säger C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar samt skörbjugg. kalciumaskorbat Askorbinsyran är ypperlig för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Många tänker måhända C-vitamin förkylning, men det är icke så enkelt att man kan använda sig av denna syra för att raskt bli av med snuva. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan inte hoppas på mirakel.

Flera uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra medför att ämnet bryts ner. Således bör maten inte värmas allt för många gåmger.

Har man färgat håret och vill bleka det till vanlig färg igen så kan man använda askorbinsyra för det. Detta tenderar att kunna skänka mycket bra resultat.

Man kan ej leva utan C-vitamin men det finns även faror

Den som icke får I sig tillräckligt med C-vitamin löper risker. I Sverige är skörbjugg trots allt icke så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen funkar sämre.

Överflöd försvinner kvickt med urinen därför att syran är vattenlöslig, även om man ska vara aktsam. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och icke om en frukt för mycket om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskfull reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen peka på.

cvitaminer

Köpa askorbinsyran genom nätet alternativt I fysisk butik

Numera så kan man köpa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Flertal väljer bort frukten eller minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.