Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Alla gillar väl såpbubblor? Om du vill göra större bubblor än de du kan göra med diskmedel så kan du prova glycerin.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

var

Kan barn använda glycerol?

Glycerol är en alkohol utan färg och lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Det kan vara bra att ha hemma.

Gör bubblor med glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. glycerin pris Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. När allt är färdigblandat är det bara att börja.

Att blåsa genom ramar är kul. Det kan man använda, enkelt. Sedan så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas.

Man kan leka med såpbubblor överallt. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Det öppnar upp för kreativitet. Man kan också använda sig av särskilda glycerintvålar.

Är glycerin säkert?

Om man funderar över detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Det blir en liten explosion om man tappar det. Det bör man ju i och för sig undvika.