Mikrokristallinsk cellulosa ger tabletter av mycket hög kvalitet

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Innehållet måste också vara säkert och funktionellt. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Klibbmedel i tabletter håller ihop tabletten. Mikrokristallinsk cellulosa används oftast som klibbmedel.

mikrokristallin

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt förekommande

Cellulosa finns i plantornas fibrer. Den löses inte upp. Det kan tillskrivas den intramolekylära strukturen. Om man använder hydrolys kan man ändra cellulosa. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. En bra dosering kan vara 20 %. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det betyder att tabletten kan lösas om den skulle behöva det.

Hantera tabletterna rätt

Du måste hantera klibbmedel i tabletter på rätt sätt. De får exempelvis inte bli fuktiga. Om du vill ha mikrokristallinisk cellulosa kan du köpa det hos allt-fraktfritt.seFörpackningen är dessutom återförslutningsbar. Om tabletterna utsätts för fukt så kan tabletterna mjukas upp och förstöras. Det är viktigt att använda klibbmedlet på rätt sätt men också att skydda det då tabletten är klar.

Förpackningar som håller måttet hela vägen till patient

Medicinen måste vara fräsch när den levereras. Det måste vara enkelt att ta fram tabletterna. Det finns smarta förpackningar att använda.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Det här kan göras på olika sätt. I vissa förpackningar ligger tabletterna lösa. Då måste den vara tät.

Ingen tablett klarar allt. Det gäller i alla hänseenden. En hammare mot en tablett är ingen bra kombination. Men samma karta bör klara normal hantering av vårdpersonal och patient. Tabletterna ska hålla om de åker i golvet. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Så kan tabletterna hålla längre

Vissa tabletter måste tåla mer. mikrokristallin
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. Då kan de läggas i fack istället.

Då är det bra om tabletten är gjord av mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten förstörs inte av den fuktighet som finns naturligt i händer och den håller formen från första hantering till användning.