Nu är en ny stor pandemi här!

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Coronavirus finns överallt. Men du kan göra mycket redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Smittstopp Information Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.