Så enkelt är det att ta bort mossa på tak

Många har mossa på takpannor utan att veta om det. Många tror kanske att mossa på taket inte har så stor betydelse. Låt inte mossan fastna på taket.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. I mossa växer sporer.

Nu förstår du att mossan inte är att leka med. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Gör det så fort som möjligt.

Kan du ta bort mossa på tak eller behöver du professionell hjälp?

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Det är vanligt med mossa på tak.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

fasadtvätt

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Du måste dock införskaffa en egen stege. Tänk på att skydda händerna och fötterna. Munnen måste också skyddas.

Tiden som du sparar kan du lägga på någonting annat. Vissa gillar det, andra inte.

Rensa då och då

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. På platser där mossan snabbt får fäste dröjer det inte så länge innan den kommer tillbaka. Du får göra vad du kan helt enkelt.

Det viktigaste är att komma igång med regelbunden rengöring av mossa från tak. Gör det ofta.

Vissa gör det flera gånger än så. tak tvätt Enkla medel går utmärkt att använda.

Har man använt Bensaltensid, Fulstopp eller Påväxtstopp med flera så har all påväxt avdödats. Mossan kan då försvinna i upp till fyra år.

Hur ser resten av fastigheten ut? Byt ut gamla pannor. Ju mer du håller efter huset ju mer bevarar du husets värde.

Byt det som måste bytas

Jobba undan saker undan för undan. Om det finns trasiga tegelpannor ska de bytas ut snarast. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Det är inte alls bra.

Var din egen fastighetsskötare. Var inte rädd för att anlita någon. Du kan eventuellt skicka bilder till en takfirma som kan tala om för dig om du behöver byta ut och renovera eller om det kan förbli som det är.

Det är enkelt att ta bort mossa på takpannor

Tänk på säkerheten först. När du har mossa på takpannor måste du komma åt ordentligt. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Om du behöver kan du anlita någon. Detta även om du tycker att det känns som ett roligt projekt att ta bort mossan själv.

Stressa inte. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.