Så får du dansk citronvand utan att lämna Sverige

Alla blir inte avskräckta av dansk citronvand. Den dricks dag som natt. Men detta är en läskedryck som inte är alldeles lätt att få tag på.

Men det finns hopp för dem som gillar dansk citronvand. Du behöver inte åka söder ut. Du behöver inte ens gå till affären. Det finns nämligen finfina smakessenser att beställa online.

hemläsk

Det finns smaker med dansk citronvand.

Om du har en läskmaskin så är läsken enkelt ordnad. Du kan göra din egen läsk precis när du känner för det. Köp bara rätt smak och du är igång. Det finns till och med Pommac-smak att beställa hem. När koncentraten framställs byter Champis namn till Fruktis.

Du kan njuta av dansk citronvand på nolltid. De är alltid färska. Du gör den ju direkt i flaskan eller i glaset. En perfekt smak att ha hemma.

Så gör du nyttigare läskedryck

Du kanske borde sluta med socker helt? Det är inte så. Du kan göra läskedryck med mindre socker i.

Du väljer själv hur mycket koncentrat du vill använda. Smaken blir ofta mycket bättre än kommersiell läsk. citronläsk Det leder till mycket billigare läsk. Jämför så ser du.

Om du vill ha billig läsk i butiken så är det bara socker och färgämnen. Din hemma läsk är så mycket nyttigare och du kan vara kräsen. Köper du dansk citronvand så köper du just det och ingenting annat.

Bunkra upp med smaker

Du vill ju inte vara utan dansk citronvand. För att undvika besvikna vänner så kan du helt enkelt se till att beställa flera olika smakessenser. Dessa håller länge på hyllan och kan med glädje tas fram då du vill ha smaksatt mineralvatten.

Med ett kreativt sinne kan du skapa unika smaker. Du kan blanda och prova dig fram helt enkelt, se vad som fungerar. Resultatet kanske inte alltid blir bra. Du kan till och med skapa en essens som bara du känner till. Smaken kan påverkas av mängden kolsyra.

När du fyllt på lagret så kan du göra eget mineralvatten och smaksätta det. Du kan styra smakprocessen precis som du vill. Öka eller minska beroende på hur söt du vill ha din dryck.