Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

handdesinfektion

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Fall inte för handspritens lockelser. antibakteriell spray Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Välja då hellre andra produkter. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Köp den så att du har den hemma.