Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

Om du ska tvätta händerna så bör du se till att det är med antibakteriell tvål, nu mer än någonsin. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Vill du använda allt du kan för att skydda din kropp mot smitta så är det första du ska använda antibakteriell tvål.

Hemma vill du ju också ha antibakteriell tvål, men vilken?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Typen av handtvål du har hemma duger nog inte då du kanske har en annan typ av tvål. En riktigt bra handtvål, liksom Smittstopp Handtvål, är effektiva som handdesinfektion.

Antibakteriell

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Bakteriedödande tvål är inte sämre än handsprit, även om det är just handsprit som sålt slut överallt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

handhygien

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? desinfektion spray Men det här är inte helt sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Välja då hellre andra produkter. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Det är en produkt för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Du kan ta med sprayen överallt.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. Katjonisk vattenbaserad handdesinfektion är snällare mot huden än handsprit .

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Virus från influensa och liknande behöver dock mer än en god handhygien. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Alkoholfria desinfektionsmedel som är bättre är dock minst lika enkla att ta med sig. Med en bra antibakteriell tvål hemma, på jobbet och i din väska får du ett effektivt virusskydd vart du än befinner dig!