Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus är många till antalet. Strukturen av det nya Coronaviruset överraskar alla. Det betyder att det är lite lättare att ha ihjäl vilket är bra att veta om. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

alcogel

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Är handsprit det bästa alternativet?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Det är enkelt. Bakterier och virus har ofta en egen skyddsbarriär, tvål kan angripa den barriären på ett mycket effektivt sätt. Oftast räcker det med att använda vanlig tvål och vatten.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

Då kanske du ska köpa en bakteriedödande tvål istället. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

antibakteriell

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Använd bakteriedödande produkter

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. ytdesinfektion Det är inte säkert att det är sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Du kan välja sprayer också.

När ska du vara extra noggrann?

Vänta inte tills du har influensa. De som redan tvättar händerna noga oroar sig inte över bristen på handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Så desinficerar du både skonsamt och effektivt

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Då gör det ännu ondare att applicera mer alkohol.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Det är viktigt att tänka på innan du börjar att använda handsprit vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.