Vet du att du har smittats av coronavirus?

Många har coronavirus utan att veta om det. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Man måste inte krångla till det. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

handsprit

Så kan smittan föras vidare. Nu är du en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Feber är ett vanligt symtom. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Man kan ledas att tro att man har influensa. Man kan få ont i lederna. Andra symtom kan vara andnöd. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Symtomen varierar vid coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Man kan vara hemma. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. desinfektera Man kan köpa det i Sverige också.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Coranviruset kan inte överleva det. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.