Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du måste ändå tvätta händerna. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Du måste alltid använda en bra tvål. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Virus och bakterier finns i alla hem. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Skydda dig året om

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Det får inte ta slut. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

bakteriedödande

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.