Vinn på lotteri och få ett rikare liv

En frände till jag berättade för jag att folk var uppradade i 10- personers bredd till hennes butik vari hon bland annat avyttrade lotto.

De ville inhandla talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre personer investerade sina surt förvärvade slantar för en möjlighet att bli en vinnare.

Medans de mesta människor känner till att pengar inte ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att likväl de flesta folk som i själva verket allaredan har tillräckligt med pengar är mer tilltalade utav att få mer.

Uppenbarligen håller de större med Mae Wests iakttagelse: “Jag innehar varit burgen samt jag har varit arm.
Och rik är bättre “.

Eller antagligen Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att slantar inte kan göra mig lycklig”. Mer info

Jag tror det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha sagt ”Hellre rik samt kry i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta utav oss innehar kommit att inse: ”Rikedom är inte en fråga om att har massor utav mycket, det handlar om att äga vad man vill ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att förespråka en annan art utav rikedom definierat i termer utav godhet, intelligens, sensibilitet samt gudsfruktan.

Pengar kanske inte kan handla lycka alternativt kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan handla ett bättre liv: rika folk lever nämligen längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att personer med högre inkomster är lyckligare samt tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att pengar i sig minsann ej handlar veckor, månader, men flertal år av mer liv.

Det är förhållandet emellan slantar samt andra don som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut ska för oss själva samt vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att flera Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år sedan, nämna Aristoteles att folk hade förstörts utav sina pengar, men nämnde att det var svårt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan några resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en balans mellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, ana, fitness, familj och regelrätt och informell utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt övriga har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än slantar. ”

Även om om man innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru man idag kan leva längre, samt man idag är en besegrare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina slantar, ska man inte en miljard dollar”.